Zelfkennis en grotere keuzevrijheid door het ontmoeten van je eigen persoonlijkheid.

Mensen weten vaak goed wat ze bewust willen veranderen, maar ze zijn niet bekend met wat hen onbewust tegenhoudt.  Het is lastig, bijna onmogelijk, om in je eigen spiegel te kijken en je blinde vlekken te zien. Dat komt omdat je 95% onbewust bent.  Voor 95% is je gedrag automatisch.  Dat is prettig als je auto moet rijden, maar niet fijn als je voor de zoveelste keer probeert af te vallen of een liefdesrelatie probeert aan te gaan. 


Met  een drijfverenscan krijg je zicht op jouw 95% onbewuste drijfveren en levensthema’s. Je leert je overlevingsmechanisme kennen. Je gaat begrijpen waarom je dingen overkomen en hoe je dit zelf onbewust organiseert. Dat is misschien pijnlijk, maar het geeft ook herkenning (je bent niet de enige) en het belangrijkste, je kunt opnieuw keuzes maken. Na één sessie van 2 uur ken je je drijfveren en daarna is er verdieping mogelijk.

 

Een relatiescan is ook mogelijk. Deze sessie duurt 3 uur. Je leert begrijpen waarom je elkaar aanvult en soms in de weg zit. Dat geeft begrip en de mogelijkheid opnieuw naar elkaar te kijken.

 

Het Enneagram
Voor het achterhalen van jouw drijfveren maak ik gebruik van het Enneagram en de V-cirkel. Het Enneagram is een eeuwenoud psychologisch model dat inzicht geeft in waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Het legt onze onbewuste drijfveren bloot aan de hand van negen menstypes en nodigt ons uit om bij te leren en beschrijft een ontwikkelpad.

Het klinkt misschien gek, maar ieder mens, dus ook jij, wordt aangestuurd door één van die negen onbewuste drijfveren. Je kunt gedrag en levensthema's herkennen van andere types. Maar echt één van de drijfveren beschrijft precies door welke bril jij naar de wereld kijkt en door welke overtuigingen en ideaalbeelden jij wordt aangestuurd. Je leert jouw manier van 'overleven' te zien en maakt kennis met jouw terugkerende levensthema's, kwaliteiten en valkuilen en ontwikkelpad.

 

De V-cirkel 
De V-cirkel is ontwikkeld door Monique Schouten om de onbewuste overtuigingen en drijfveer van mensen in kaart te brengen. en komen overeen met de negen menstypes van het Enneagram. In 2015 haalde ik mijn Post-HBO diploma Coachen op drijfveren aan de V-cirkelacademie
Ik maak gebruik van de V-cirkel, omdat ik hiermee zorgvuldig en onderbouwd jouw drijfveren kan achterhalen. Jarenlange ervaring heeft me geleerd dat het écht een vak is gedrag van drijfveren te onderscheiden. Je gedrag kan verschillen, maar je drijfveren blijven altijd constant. En precies dáárom is het zo waardevol om je drijfveren te leren kennen. 


Door je bewust te worden van je menstype wordt je niet in een hokje gestopt, maar het laat je zien in welk hokje je al in zit- en hoe je daaruit kan komen.


Nieuwsgierig naar jouw drijfveren? Boek een drijfverenscan
Een drijfverenscan bestaat uit één sessie van van 2 uur. Het kan zowel via Zoom als live in Amsterdam- Zuid-Oost.  Van te voren stuur ik je 5 open vragen die het uitgangspunt vormen voor het gesprek. Ik ga op zoek naar jouw onbewuste drijfveren en beperkende overtuigingen, die altijd leiden tot één van negen menstypen. Aan het eind van het gesprek leg ik uit hoe jouw V-cirkel werkt en krijg je informatie mee over jouw menstype. 

Het belangrijkste is dat het klopt en je je erin kan herkennen omdat je dan écht stappen kunt gaan maken. Je hebt er de rest van je leven iets aan, want je persoonlijkheid verandert niet zo snel. Je kunt wel bijleren! Als je hoofd het begrijpt, kan je hart zich verder openen. 


Meer informatie over mogelijkheden en tarieven vind je hier