Over mij. Wie ben ik?

Laat dat nou net de vraag zijn waar ik me elke keer weer opnieuw ongemakkelijk bij kan voelen. Als je me vraagt: 'wat doe je?',  dan heb ik daar wel snel een antwoord op.  Dan gaat het over mijn plannen met werk, welke mensen ik nu coach en op welke manieren ik mensen begeleid.  Praktische zaken waarvan de successen in de buitenwereld te zien zijn.  Maar wie ik écht ben?..... ik vind het lastig daar antwoord op te geven.


Rond mijn 33e, ik ben net moeder van mijn eerste zoon geworden, raakte ik overspannen door de combinatie van werk en moederschap. Ik leerde ik mijn onbewuste drijfveren kennen in een workshop van de V-cirkelacademie. Daar kreeg ik tot in detail zicht op mijn persoonlijkheid en de bijbehorende drijfveren. Menstype 3, met als onbewust ideaalbeeld: ik ben wat ik presteer.  Dus wie ben ik dan als ik 'gewoon' ben? Dat voelt voor mij heel ongemakkelijk, want dan kan ik niet leveren. Vanuit mijn persoonlijkheid (ego) ben ik dan niets waard.  Ik vond dat best wel een heftig inzicht. 

Door het volgen van de Post HBO opleiding ‘Coachen op drijfveren’ aan diezelfde V-cirkelacademie kreeg ik steeds meer zicht op mijn thema's en uitdagingen: o.a. stilstaan, gevoel toelaten, tempo verlagen en kleur bekennen.  Daarnaast kreeg ik ook zicht op de thema's en uitdagingen van de andere acht menstypes en hun drijfveren. Daardoor begon ik in te zien wat van mij is en wat van de ander. Die kennis is voor mij van onschatbare waarde. Ik kan dichter bij mezelf blijven en verbind me daardoor meer met mijn eigen gevoel.

Leren 'zijn'
Ik kon dan wel weten en zien dat ik moeite had met 'zijn', maar hoe krijg ik mezelf naar dat 'ZIJN' zonder te doen? Daarin heb ik van alles onderzocht en uitgeprobeerd. Rond mijn twintigste begon ik met bio-energetica (lichaamswerk) en volgde ik een mindfulness cursus, Tussen mijn dertigste en veertigste heb ik veel gehad aan Transformational Breathing, een ademhalingstechniek met aandacht voor integratie van onderdrukte gedachten en emoties. Ook ontdekte ik dat zweethutten, schrijven (The artist way), familie-opstellingen, inquiries (tantra), 5 ritmes dansen en focus-sessies me naar mijn 'ZIJN' kunnen brengen.

De methode van Voice Dialogue heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het gaat uit
van het idee dat je als mens uit verschillende kanten, delen of subpersonen bestaat en dat je met deze delen letterlijk in gesprek kunt gaan. Door zorgvuldig gefaciliteerde Voice Dialogue sessies heb ik o.a. mijn pusher en mijn verbinder goed leren kennen,  Ze draaiden overuren. Terwijl mijn hart me aan het roepen was. Ik hoorde het niet. Tijdens een sessie kon ik zo direct contact maken met mijn hart dat de ervaring ervan me altijd bij blijft, én dat ik er opnieuw naar toe kan als ik mijn hart weer uit het oog verloren ben. 

Een geboren hart-opener
Halverwege 2019 kwam 'Stembevrijding' op mijn pad. Zingend ervaren wat er in je leeft. Het nodigde mijn diepste 'ZIJN' uit. Achter mijn stem kan ik me niet meer verstoppen en omdat er alleen met klanken gezongen wordt, is er geen goed of fout. Ik leerde mijn ziel kennen en met zachte ogen te kijken naar het gedoe van mijn persoonlijkheid. Ik heb mijn wezenlijke talent leren kennen: ik ben een geboren hart-opener. Daar hoef ik niets voor te doen.


De stroming

2023 stond in het teken van mijn vrouwelijke levensstroom en seksualiteit. Nog meer verdieping in mijn "zijn" door het volgen van een 9 maanden durend intensief traject bij Chris van der Weide. Met nog 25 vrouwen.  Het voelde als een basistraining voor iedere vrouw. Loslaten van schaamte en uitgenodigd worden je levensenergie te gaan bewonen.  Door te ademen, bewegen, zelfonderzoek en klinken. Leren toestaan om steeds dieper te voelen, elke keer opnieuw..
Graag begeleid ik ook op dit vlak mooie oefeningen, als het passend is in een traject.

Mijn sociale rollen
Tot 2020 werkte ik als maatschappelijk werker in de Pijp in Amsterdam. Daar heb ik met Inclusionlab een prachtig project gedaan rondom Sociale Rolversterking. Je bent namelijk zoveel meer dan wat je doet. Een hele mooie manier om te kijken naar wat je allemaal bent, is om al je rollen op te schrijven. Bij deze die van mij op dit moment


Moeder, dochter, kleindochter, nichtje, tante
Buurvrouw, schoolpleinmoeder, huizenbezitter, community-bewoner
Drijfverenspecialist, stembevrijder, schrijver, ondernemer, coach
Fietser, hardloper, zwemmer, dipper, muziekliefhebber, 5-ritmes-danser, yogi, meditatie-beoefenaar, wandelaar, inquiry-maatje, vollemaancirkel-begeleider
Partner, vriendin, kennis, ex-hulpverlener.