Liesbeth Keunen

Welkom.

Het gaat over dat in jou

wat verteld wil worden

wat reeds lang bestaat of

nog vecht om te mogen bestaan

wat (h)erkend wil worden, verlangt

om gezien te worden,

een plaats te krijgen

wat nog ongevormd, vaak onduidelijk,

meestal onbegrepen ligt te wachten

tot jij het aanraakt, ontvangt,

opneemt en naar buiten brengt

wat wil leven of mogen rusten.

Het gaat over dat in jou

wat voor jou nu belangrijker is, 

wat het ook is. 

- Maaike Afschrift-


Stembevrijding is uit 't hoofd in het lijf
Stembevrijding is een hele directe manier om in contact te komen met wat er binnenin je leeft. Je kunt je namelijk niet verstoppen achter je stem, je geluid, je zucht. Je wordt uitgenodigd om contact te maken met wat er in je leeft en daar klank aan te geven.  Het gaat er niet om dat je een mooie klank maakt of het perfecte lied zingt. Het gaat erom dat je precies mag zingen wat er binnen in jou leeft op dat moment. Mijn missie is om Stembevrijding toegankelijk te maken voor iedereen. Er is zoveel in ons dat gehoord wil worden.


Hoe ziet een sessie Stembervijding eruit?
Een sessie stembevrijding start ik met een begeleide meditatie om in contact te komen met je lichaam en aanwezigheid. Daarna kloppen we het lichaam wakker en doen wat fysieke oefeningen. Vervolgens kijken we wat er nu aandacht vraagt en daar ga je geluid aan geven. Dat kan ook alleen een zucht zijn. Zuchten kan heel ongemakkelijk zijn, maar ook héél erg lekker als je het toe kan laten. 

We werken met klanken
Vanuit zuchten kan zingen ontstaan, ik nodig je uit om een klank te maken, geen teksten, want dan gaat je persoonlijkheid toch z’n best zitten doen ;-)

Vanuit het zingen kun je vanalles tegenkomen. Iedere sessie is totaal anders. Je kunt schaamte en ongemak tegenkomen of je kunt zo in je hoofd zitten dat je alleen je innerlijke criticus hoort zingen. Je kunt ook ervaren dat het zomaar vanzelf gaat en het heerlijk is om je stem zo ruimte te geven. Een klant zei: “Dit voelt écht als een voorjaarsschoonmaak”

De weg naar lichtheid en levendigheid
Als je emoties als woede, schaamte en verdriet tegenkomt, vraag ik je waar het zit in je lichaam en of je het mee kunt nemen in je geluid en je stem. Alle emoties die vast zitten willen gehoord worden Door het zingen komen ze los, misschien gaat je lichaam zelfs letterlijk trillen. Weet je hoe mooi het is om iemand huilend te zien zingen? Het gaat er namelijk niet om dat je ‘goed’ zingt, het gaat erom dat je jouw ‘waarheid’ van dat moment durft te zingen, hoe pijnlijk die ook kan zijn op dat moment. Dat is de weg naar lichtheid en levendigheid. Daar kan nieuwe ruimte ontstaan. Dat is de bevrijding die je dan kunt ervaren en die ik iedereen gun.

Piano
Bij het zingen is er de mogelijkheid dat ik  je begeleid met de piano.
De klanken van de piano nodigen je uit en geven bedding aan hetgeen je zingt. 

Gun je jezelf een bijzondere ervaring? Bekijk hier de mogelijkheden en tarieven

 

“Zingen is geen kunstje dat sommigen wél en anderen niet beheersen, maar een natuurlijk fenomeen- even natuurlijk als ademhalen en nog natuurlijker dan spreken” Jan Kortie, oprichter van het Centrum voor Stembevrijding.

Zingen heeft een heilzame werking, net zoals een goede therapie. Het gaat om de transformatie: van krapte naar ruimte, van bevangenheid naar vrijheid, van inslikken naar uiten. Daarbij kunnen angst, pijn en schaamte aan het licht komen, die hand in hand gaan met verlangen, hoop en liefde. Zingen gaat ook over overgave, het loslaten van controle, stap voor stap. Vanuit vertrouwen op de stroom van muziek die door ons heen tot expressie wil komen. Iedere keer als dat gebeurt worden we, al was het maar een moment, één met het leven. Dat is heling.

 

Kijk hier voor de tarieven en werkwijze

Durf te zingen wat je ervaart en voelt. Elke ervaring is welkom